Var med och arrangera Lise Meitner-dagarna 2019!

Ansök till posten som kommunikations- och marknadsföringsansvarig

Nu söker vi en person till arrangörsgruppen för Lise Meitner-dagarna 2019 som ska ansvara för kommunikation och marknadsföring. 

Lise Meitner-dagarna är en årlig fysik-konferens för gymnasieelever från hela Sverige. De senaste åren har drygt 100 gymnasieelever deltagit per år. Deltagarna får bland annat lyssna på intressanta föreläsningar inom olika områden av fysik, prova på fysikaliska experiment med Vetenskapens Hus och Svenska Fysikersamfundet och äta en finmiddag tillsammans. Några tidigare föreläsare som kanske känns igen är nobelpristagaren Frank Wilczek, Gabriella Stenberg Wieser från tv-programmet Fråga Lund och Sveriges enda astronaut Christer Fuglesang!

Som del av arrangörsgruppen kommer du att arbeta i ett litet och tight team med härliga kollegor. Alla har egna ansvarsområden men vi hjälper självklart varandra när det behövs. Under året träffas arrangörsgruppen under fyra planeringshelger och hjälps åt med varandras arbetsuppgifter, lär känna varandra och har roligt tillsammans. Utöver detta har arrangörsgruppen normalt ett Skype-möte varannan vecka.

Som kommunikations- och markandsföringsansvarig ansvarar du för att kontakta gymnasieskolor i Sverige samt att upprätthålla Lise Meitner-dagarnas grafiska profil. Detta innebär att du skapar stipendiebrev till skolor, tar fram ett kompendium till dagarna, ansvarar för att skriva mindre artiklar om evenemanget m.m. Då arbetet innebär att du kan arbeta med en grafisk profil är det meriterande om du vet hur man använder InDesign och Photoshop, men det är inget krav.

…och självklart tycker du att det är kul med fysik!

Vad som erbjuds:

  1. Meriterande extraarbete utanför skolan
  2. Stöd och handledning under projektet
  3. Möjlighet att skapa kontakter inom näringsliv samt inom universitet
  4. Arvode

Lise Meitner-dagarna genomförs november 2019 i Stockholm. Uppdraget passar bra vid sidan av studier, räkna med i snitt ca. 1-3 timmar i veckan inklusive Skype-möten. Vi arbetar ”unga för unga” och ser gärna att du är runt 18-26 år.


Om du vill söka, skicka ett mail med motivering till varför du vill ha tjänsten och varför du skulle passa i arrangörsgruppen, samt dina kontaktuppgifter till ansokan@lisemeitnerdagarna.se. Ansökningar behandlas löpande. Sista datum att söka är 20 januari 2018. Har du frågor kring uppdraget kan du skicka iväg ett meddelande till mejladressen ovan.