Vägbeskrivningar

Snow

SL
I Stockholm reser du med SL. Om du inte har eget SL-kort har du fått två enkelbiljetter, för att ta dig mellan Stockholm Centralstation och Alba Nova tur och retur.
Reseplanerare
Om du vill ha koll på tidtabeller för tunnelbana och buss i realtid rekommenderas SL gratis reseplanerarapp. Sök på ”SL” i din app-butik.
Maps
Kart-appar är också smidigt för att hitta i Stockholm.

Hitta till AlbaNova från Stocklholm Centralstation

  1. Efer att ha klivit av tåget, gå in på själva Centralstationen. Det finns skyltar och det ligger inomhus.

  2. Där inne finns skyltar mot tunnelbana. Du kan behöva ta dig en våning ned beroende på var du kommer in i Centralstationen, men leta efter skylten "tunnelbana" som har en tunnelbane-ikon på sig.

  3. När du kommer till spärrarna till tunnelbana blippar du din enkelbiljett (eller mobil) mot rätt läsare vid spärren. Det står vilken läsare du ska blippa mot.

  4. Innanför spärren finns det olika tunnelbanelinjer att välja mellan, följ skylten som är RÖD och där det står "14 MÖRBY CENTRUM" på. Du kommer antagligen behöva åka en eller två rulltrappor nedåt till perrongen.

  5. Alla tunnelbanor som går vid perrongen som har den RÖDA skylten med "14 MÖRBY CENTRUM" på kan du ta. De går med ca 3 minuters mellanrum.

  6. Åk 3 stationer och gå av vid TEKNISKA HÖGSKOLAN.

  7. Du går till den ände av plattformen där det är skyltat "Tekniska högskolan". Det är längst fram i färdriktningen på tunnelbanan du kom med.

  8. Gå upp för trappan och ut på gatan.

  9. Härifrån är det bara ca 20 minuter promenad till AlbaNova! Smidigast vore om du kunde använda någon kart-app härifrån.